free bootstrap themes

Voor leerlingen


Ik ben er voor jou! Diabetes is niet altijd leuk of makkelijk en al helemaal niet als iedereen maar aan je hoofd blijft zeuren.

Mobirise

Belangrijk is dat jij ze zo fijn mogelijk voelt op school en dat je het idee hebt dat mensen jou en je diabetes begrijpen. Zo kun jij met alle plezier naar school en met zo min mogelijk hindernissen je diploma behalen.

De dingen die wij bespreken zullen je helpen om na te denken over jezelf en wat jij belangrijk vindt. Al die mensen zeggen wel dat je zelfstandig moet zijn en je eigen verantwoordelijkheid moet nemen, maar hoe doe je dat? Ik kan je helpen hoe je naar de buitenwereld duidelijk maakt wat jij wil en kan je ondersteunen in het nemen van je eigen verantwoordelijkheden.

Voor mij is je bloedsuikerwaarde niet het belangrijkste. Ik vind het belangrijk dat jij weet hoe je kan handelen als je een hypo of hyper hebt en dat dan ook doet. Ik help je om in kaart te brengen waar het soms mis kan gaan en hoe we dit samen op kunnen lossen.

Tijdens de gesprekken zal het daarom echt niet altijd over alléén diabetes gaan. Ik weet als geen ander welke dingen jou dwars kunnen zitten, dus voel je vrij om over alles te praten. Misschien vind je het ook leuk om mij allerlei vragen te stellen, want ik heb ook diabetes!

Samen kunnen we ook aan anderen vertellen wat je wil of nodig hebt. Bijvoorbeeld aan je mentor, docenten, je ouders of andere mensen. Ik kan je daarbij helpen. Door samen te werken met anderen kunnen we alles zo goed mogelijk voor je regelen, want als het je soms echt even niet lukt, dan zijn wij er om je op te vangen.

Mobirise
MobiriseDe gesprekken vinden plaats op jouw school. Je mag zelf bepalen hoe lang een gesprek duurt en in welk lokaal we gaan zitten. Het is natuurlijk handiger als het gesprek na schooltijd plaatsvindt, maar als je een tussenuur hebt of het toch niet anders kan dan onder schooltijd, dan kan dat ook.

De duur van de begeleiding is geheel afhankelijk van jouw behoefte. Als jij één keer of vaker per week wil praten dan kan dat. Als jij over zes weken weer wil praten, dan kan dat ook! Zolang jij maar het gevoel hebt dat het fijn is en fijn blijft.