html5 templates


Voor jongeren


Diabetes hebben is niet makkelijk. 
Er wordt vaak van je verwacht dat je grip krijgt op je bloedsuikerwaardes.
 Het voldoen aan die verwachtingen, kan soms best veel druk opleveren.
Ik kan je hierbij helpen.

Diabetes hebben is niet altijd een pretje. Je ziet het niet van de buitenkant, maar toch bepaalt het een heleboel:  of je blij bent of geïrriteerd, hoeveel energie je hebt, hoe goed je je kunt concentreren, of je lekker in je vel zit, hoe goed je kunt slapen, enzovoort. Niemand kan je vertellen hoe de dag nou echt zal gaan.  

Je bloedsuikerwaarden worden door allerlei factoren beïnvloed, waar je soms helemaal geen grip op hebt. Stress, hormonen, voeding, beweging, het weer, etc. 
Toch wordt het vaak door de mensen om je heen verwacht dat je grip krijgt of hebt op je bloedsuikerwaardes. Het voldoen aan die verwachtingen, kan soms best veel druk voor jezelf opleveren. Hoe ouder je wordt, hoe meer er van je verwacht wordt. Maar soms lukt dat misschien niet helemaal en heb je misschien toch nog wat hulp nodig. Dit kan soms lijden tot situaties waarin je je niet altijd begrepen of gehoord voelt.
Mobirise

Belangrijk is dat jij ze zo goed mogelijk voelt en dat je het idee hebt dat mensen jou en je diabetes begrijpen. Zo kun jij met alle plezier naar je vrienden, je werk, je vrijetijdsbesteding of naar school om met zo min mogelijk hindernissen je diploma te behalen.

De dingen die wij bespreken zullen je helpen om na te denken over jezelf en wat jij belangrijk vindt. Al die mensen zeggen wel dat je zelfstandig moet zijn en je eigen verantwoordelijkheid moet nemen, maar hoe doe je dat? Ik kan je helpen hoe je naar de buitenwereld duidelijk maakt wat jij wil en kan je ondersteunen in het nemen van je eigen verantwoordelijkheden.

Voor mij is je bloedsuikerwaarde niet het belangrijkste. Ik vind het belangrijk dat jij weet hoe je kan handelen als je een hypo of hyper hebt en dat dan ook doet. Ik help je om in kaart te brengen waar het soms mis kan gaan en hoe we dit samen op kunnen lossen.

Tijdens de gesprekken zal het daarom echt niet altijd over alléén diabetes gaan. Ik weet als geen ander welke dingen jou dwars kunnen zitten, dus voel je vrij om over alles te praten, want ik heb ook diabetes en kan begrijpen hoe je je voelt.

Samen kunnen we ook aan anderen vertellen wat je wil of nodig hebt. Bijvoorbeeld aan je ouders, je vrienden, je mentor, docenten of andere mensen. Ik kan je daarbij helpen. Door samen te werken met anderen kunnen we alles zo goed mogelijk voor je regelen, want als het je soms echt even niet lukt, dan zijn zij er om je op te vangen.

Mobirise
Mobirise



De gesprekken vinden plaats waar jij wil. Dit kan bijvoorbeeld zijn op school, thuis, buiten, in een restaurant. Je mag ook zelf bepalen hoe lang een gesprek duurt. Ook is het mogelijk om online af te spreken of via de telefoon contact te hebben.

De duur van de begeleiding is geheel afhankelijk van jouw behoefte. Als jij één keer of vaker per week wil praten dan kan dat. Als jij over drie weken weer wil praten, dan kan dat ook. Zolang jij maar het gevoel hebt dat het fijn is en fijn blijft.